miercuri, 3 septembrie 2008

pe insula N...

3 zile a intors problema pe toate fetele. o mica emotie, o mare asteptare,..simte cum capacitatea de a acumula semzatii creste..
oricum calatoria a fost mai seaca decat s-a asteptat...poate de la asteptarea infrigurata. e deja in port, alti 6 turisti coboara . ii studiaza. intotdeauna au intrigat-o calatorii. ..daca ar putea ar intra in mintea lor, sa afle care vant i-a adus pe ei exact acolo.
ea stie de ce a vrut in locul acela. un banal film, destul de slabut, cu Kevin Spacey vazut acum 2 ani. si acum mai are clisee din el in memorie. nu mai retine denumirea filmului, poate nici nu a stiut-o vreodata. un banal film in care ratatrea la big-city il aduce pe om intr-un loc extraordinar.in N..
trage aer in piept..daaa...nu-i inseala asteptarile..e ca un deja-vu al simturilor. Oraselul , SJ, e minunat, parca e o miniatura, ii vine sa il guste cu degetul asa cum lingea castroanele acasa , in copilarie, cand se facea prajitura.
rucsacul e in casuta, nelipsitul pachet de tigari pe masa de scanduri grosolane . luminile orasului isi spun povestea departe...licurici. dealurile verzi din jur au o aroma de seva si viata. in fata Atlanticul se zbuciuma,negru si amenintator. farul e un desen, cu glazura alb cu rosu. aerul il simte fizic. ..cateva secunde in care totul e incremenit....verde,negru, alb. ...cateva secunde in care valurile ii arata ce liniste e in lumea ei. gandurile si simturile sunt una....acum.

3 comentarii:

Anonim spunea...

tare imi place cum spui “gandurile si simturile sunt una”…. de mult timp visez sa ajung aici, sa ma slobozesc de toate gandurile, sa raman gol, gol-golut, sa merg intr-un loc asemanator cu cel pe care il descrii tu, undeva la capatul lumii, cum ar fi… Saint John’s Newfoundland de exemplu si apoi sa las simturile incoltite in iarba, in apa, in pasari sau intr-un turn de far alb alb sa ma patrunda, sa se raspandeasca pretutindeni, sa umple toate ungherele iar gandurile si simturile sa devina totuna……
deci am avut dreptate cu pasarile, soarele si iarba……….. stiam eu…….

Finding Nemo spunea...

e frumos...nu am fost acolo dar stiu ca asa este . pentru ca asa vreau eu sa fie..

Finding Nemo spunea...

asa e..