duminică, 7 septembrie 2008

acolo

aerul are o mireasma care o face sa se gandeasca la ceva..nu stie. un vis, un gand? e viu si il simte pe maini si fata. un vant o mangaie si-i sopteste..acolo.. . stie directia, cativa pescarusi i-au facut semn. acolo..acolo. se uita si-si increteste ochii.acolo?! dar e asa de departe. porneste cu privirea pe apa, si urmareste curentul. un fir de apa ii promite ca o sa duca cu el gandurile, poate o sa le duca chiar el, daca are noroc. o sa se loveasca de stancile de pe tarm si o sa sara cateva picaturi din el pe pamant. in locul in are o sa cada va creste un fir de iarba. apa ii promite ca iarba va spune fratilor ei sa o astepte.. , o sa creasca verde, batuta de vant si uda, si o sa-i pregateasca un loc unde sa se intinda pe spate cand va ajunge. o sa stea cu mainile in iarba si pamant, si cu parul pe roua. o sa inspire puternic pana cand mireasma o sa o patrunda in tot corpul . o sa se ridice , si o suvita de par o sa mangaie farul alb. cu bratele deschise va simti puterea apei si misterul pamantului.

2 comentarii:

mosu spunea...

fiecare avem cate un acolo; acolo unde incolteste iarba, acolo unde este intotdeauna senin, acolo unde apa e limpede si murmura usor, acolo unde sunt flori si nu sunt furtuni…….. ; marea problema este ca acolo asta nu prea este palpabil, e doar un gand ca un vartej care capata rar forme si contururi; de aceea, pe “acolo” trebuie sa ni-l construim singuri de cele mai multe ori in interior, cu migala, asa cum isi construiesc pasarile cuiburi….. un fir de iarba, o pana alba alba, o cracuta uscata, apoi alt fir de iarba, alta pana……….
frumoase pozele, imi place mai ales quebecul…. acolo unde totul este curat si parca pictat, acolo unde aerul te hraneste, acolo unde modernul se impleteste delicat cu trecutul, acolo unde este liniste si bun simt……

Finding Nemo spunea...

mosule, mosule…

eu am altceva in minte …daca ar fii sa-i dau forma ar fii o furtuna, o tornada.
Ma gandeam ca o sa-ti placa . tie ti-ar place liniile orasului si zambetele oamenilor. Eu m-am ridicat in varfuri pe balustrada si am aruncat un gand departe.