vineri, 12 septembrie 2008

gand rau

Ce faci cand te gandesti la ceva neplacut? Cum alegi modul de reactie? Poti alege? Cum hotarasti daca e imaginatie sau realitate? Brrr…. E numai un gand. Si gandul e ca un dracusor, te inteapa si nu-ti da pace. Nu vreau sa fie viata cerc.

3 comentarii:

mosu spunea...

mmm….. ai atins un punct sensibil; una din chestiile care ma deranjeaza mult la mine este faptul ca nu imi pot controla emotiile, in special cele urate, rele; de fapt in exterior pot, nu se vede aproape nimic; problema e in interior; unde se strecoara ca un sarpe rece si alunecos, apoi se desfac ca un evantai, se indesesc ca frunzisul unui copac si imi umplu toate inlauntrurile; degeaba le dau cu piciorul, degeaba ma scutur……. se agata acolo si penduleaza prin fata ochilor cu ritmicitatea unui metronom
nu scap de ele decat fugind, refugiindu-ma in alte activitati care sa ma prinda, care sa-mi focalizeze gandurile catre un tel anume si sa ma izoleze de cel rau…..
prea multa liniste uneori strica……..

Finding Nemo spunea...

..da, activitatea si interesul pentru ce e in jur ajuta, pe moment, dar te si indeparteaza pe tine de tine..

mosu spunea...

daca gandul e doar rodul emotiei si al imaginatiei atunci e ok; el va fi estompat sub alte ganduri si incet incet se va stinge; daca el este insa prelungirea in interior a unei realitati vii, urate, neplacute, atunci ai dreptate, nu se va rezolva nimic ascunzandu-l… iar solutia nu este decat infruntarea realitatii, acceptarea ei si ulterior schimbarea ei in masura in care se poate…..