miercuri, 7 ianuarie 2009

covrigi calzi cu susan

se tranteste pe fotoliul urias, din catifea verde , si se lasa pe spate, privind tavanul cu o privire fixa.
ar face ceva, hmm, ceva ce sa o scoata din apatia in care a cazut de ceva vreme. si acel ceva trebuie sa fie vesel, social, si sa o faca sa rada cu capul dat pe spate…degeaba isi zornaie ideile.nimic. si brusc i se face pofta de covrigi : calzi si cu susan, sau mac. mmm. nu, nu cu mac, ca ala ramane intre dinti si nu va putea zambi trecatorilor pe strada. ramane cu susan.
decizie mare, uf, o sa mearga pe trotuarul plouat, cu tenisii colorati si cu fularul tricotat , in dungi, care atarna pana la genunchi. nu mai poate sta in fotoliu de pofta, cand se gandeste la covrigii calzi. o sa fie ca si cum ar manca niste zile bune si amintiri calde. cu gust de susan.
isi face bagajul. poarta grea de lemn de inchide greu. si rucsacul e greu. ca si-a luat de toate cele cu ea, asa..sa fie : o lanterna, o mana de seminte de iarba, un glob din pomul de craciun, -asta e esential, intotdeauna are cu ea, si cand trece pe langa un bradut pe strada, il face cadou -, o boaba de piper si un cristal mic de zahar.
nu stie cand a ajuns la covrigarie. da’ se uita in jur si tropaie de bucurie. in fara ei, cateva persoane asteapta. ii place fata de langa ea. are ochii luminosi, mari si parul deschis la culoare. e eleganta, finuta, sigur lucreaza in oras la birourile din cladirile de sticla . o vede cum inhata covrigii legati cu sfoara si musca cu pofta din primul. doi pasi mai incolo, un domn batran, cu palarie si pardesiu. sta drept si are o privire cuviincioasa. vorbeste molcom si pare asa de intelept. si pare a intelege tot ce se intampla in jur. si el musca cu pofta din covrig. uff. simte ceva . isi pune mana pe cap…oare ce o cauta palaria acolo? batranelul nicaieri. au. da’ papucii astia eleganti ce-or fi facand la ea in picioare? se uita dupa fata cea frumoasa.. ..nicaieri.si nu-si aminteste sa o fi vazut plecand. haha. asta e culmea. nuuu..asta nu se poate . in fata ei un tigan cu burta mare, tocmai se pregateste sa muste cu pofta din covrig…mai apuca sa-i vada dintele de aur sclipind in gura flamanda. au. zambeste cam ofilit si pipaie cu limba. nuuuu. si simte materalul. fin rece. uac, in gura ei. –‘acum va trebui de urgenta o excursie la dentist!’. intinde mana in sfarsit dupa covrigii ei. ii mangaie, sint molateci si calzi. si mirosul care starneste pofte. musca . razand se gandeste : acuma ce mai, stau aici si musc pana ia cineva palaria, dintele si pantofii. si da sa mai ia o bucata de covrig.
da’ vezi de treaba. oricat incearca, nu si nu. se uita in jur. nu mai are maini, si in jurul ei sunt numai covrigi uriasi. vede niste boabe de susan cat ea. si ceva roz, care se apropie..hopa. sunt degete.
.. ‘asa-mi trebuie’, se gandeste cu ciuda, ‘nu puteam sta in fotoliul verde??? io-s de vina!!..acuma o sa ma manance cineva…’ hmm, incepe sa traga cu ochiul la persoanele care asteapta covrigi. simte cum zambeste larg, nu prea realizeaza cum se poate asta, nu credea ca covrigii zambesc. il vede, serios, asteptand covrigii.cu ochi frumosi si privire calda. se gandeste cum arata iesind de la baie. cald si matasos. si….
….da nu apuca sa se gandesca mai departe, ca o ia. o inhata intre dintii din fata si fuge cu ea. nu face 3 pasi, cand alti 4 catei incep sa alerge dupa frumosul cu trofeul. scapa covrigul intr-o balta, si un pui de tigan, trecand pe acolo, il vede si hop….

Niciun comentariu: