joi, 15 aprilie 2010

acasa?..

fac un pas in stanga: o doamna amabila-mi zambeste. o doamna la 50 de ani , inca frumoasa si obosita. ii zambesc natang mergand mai departe. tre sa ma intalnesc cu mama. ca de obicei, intarzie. am timp sa aprind o tigara, rezemata de aceeasi masa sub forma de ciuperca. miroase a urda cu marar. imi place. aspir aroma nealocul ei intre blocuri.
ma uit in zare la dealurile inca obosite dupa iarna. vine 8 martie. decorul e roz-galben. daca stau nemiscata 2 secunde simt florile. nu sunt langa mine dar sunt peste tot. eu nu sunt acolo. bulevardul e mangaiat de o ceata de martie. incerc sa stau nemiscata, sa retin cat mai mult din clipa. ma impinge o batrana grabita. ma intorc sprea ea zambind si se topeste ca si vantul ce o impinge. da din umeri zambind tamp, si dragut.

ma grabesc. tre sa ajung intre brazi. calc neincrezatoare in zapada. alba, mare , rece ... ciudat. ma asteptam sa vad numai branduse. miroase asa de crud. paraul e ascuns sub gheata. brandusele vor fi. bulbii se zburatacesc sub.

revin. se cam invart toate. de la alb. brazii prea verzi.


adulmec din nou. ca un catel. racoare. fug . inapoi. ..

Niciun comentariu: